Over Leergeld

Sinds 1997 actief

De stichting Leergeld Goirle en Riel is opgericht in 1998. Zij is de tweede stichting in Nederland na de stichting Leergeld Tilburg. Tilburg startte het initiatief in 1997.
Momenteel telt Leergeld Nederland ruim 90 stichtingen.

Nederland, Oosterhout, 28-09-11 Stichting Leergeld. © Foto Merlin Daleman

Khalid kan Meedoen!

‘Leergeld Nederland’ is een landelijke vereniging van lokale stichtingen Leergeld, die ter plaatse steun verlenen aan schoolgaande kinderen die ten gevolge van armoede onvoldoende kunnen deelnemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten. Stichting Leergeld is een particulier fonds met een Goede Doelen-status. De naam ‘Leergeld’ is bewust gekozen. Enerzijds omdat leren, op school en door deelname aan sociale activiteiten -goed besteed- geld kost, anderzijds omdat de samenleving duur ‘leergeld’ zal moeten betalen voor kinderen die ten gevolge van armoede aan de zijlijn zijn blijven staan. Armoede komt in vele gradaties. Armoede drukt soms generaties lang op de schouders van mensen.
Stichting Leergeld zet zich in, om door ‘meedoen’, kinderen het mogelijk te maken hun vaardigheden te ontwikkelen zodat zij straks ook meetellen.

De Stichting Leergeld Goirle en Riel, laat alle kinderen MEEDOEN!

 

Poppetjes-slinger 3