Home

Welkom op de website van de Stichting Leergeld Goirle en Riel.

Leergeld Goirle en Riel bestaat in 2018, 20 jaar.
Klik Artikel 20 jaar GB om het artikel in het Goirles Belang te lezen

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Wij kunnen Meedoen!

Leergeld zet zich in voor kinderen in gezinnen die rond moeten komen van een laag inkomen.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. In Goirle en Riel gaat het om ongeveer 8% van de gezinnen met kinderen tussen 4 en 18 jaar.

Kinderen staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Zij biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Door lidmaatschap van een vereniging of sportclub of deelname aan muziekles, krijgen kinderen meer kans om sociale contacten (buiten school) te maken, om te leren winnen en verliezen en om teamgeest en andere belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Door deelname aan activiteiten wordt een mogelijk ‘stempel’ voorkomen.

Zo wil Leergeld een bijdrage leveren aan het voorkomen van buitensluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen, want:

NU MEEDOEN IS STRAKS MEETELLEN

Poppetjes-slinger 3